fbpx

tips til bedre præsentationer

PowerPoint er et af de mest brugte, men også misbrugte, præsentationsværktøjer. Richard Branson gik så langt som at sige, “PowerPoint-slides der bare gentager, hvad du taler om, burde forbydes.” Her er et par enkle tips til, hvordan du får dine tilhørere med dig.

Fokuser på dit hovedbudskab
Vi har alle oplevet slides, der er så proppede med information, at vi simpelthen ikke ved, hvor vi skal fokusere. Undgå at forstyrre dine pointer med uvæsentlige detaljer. De bedste slides er enkle og overskruelige. Jo færre informationer, jo stærkere bliver dit budskab.

Undgå overflødige effekter
Du kan gøre meget med PowerPoint, men prøv at begrænse antallet af effekter, tekst-animationer og overgange. Hvis du bruger tabeller og diagrammer, skal du begrænse mængden af data, de viser.

Brug en læsbar skrifttype
Sørg for at skrifttypestørrelsen er stor nok til, at alle kan læse, selvom de sidder bagest i møderummet. Når du præsenterer i et mørkt rum, fungerer en mørk baggrund (mørk blå, grå osv.) med hvid eller lys tekst fint. Hvis møderummet er lyst, er det bedre at bruge en lys baggrund med sort eller mørk tekst.

Del dit budskab op
Det er lettere at følge en præsentation, der er opdelt i sektioner med hver sin hovedpointe. Brug “kapitel-break” billeder til at annoncere begyndelsen på et nyt afsnit, så alle ved, hvad der foregår.

Se sessions løsninger


Sig det med billeder
Billeder siger mere end 1000 ord – og de er gode til at understøtte det talte sprog. Brug flotte billeder i god opløsning, der understøtter dit budskab, og undgå clipart og pixelerede billeder fra nettet. Din præsentation fortjener bedre!

Sig det med video
Videoklip kan være med til at understrege dit budskab på en underholdende og effektfuld måde. Samtidig ændrer det tempoet i din præsentation, så du får en pause og kan i agttage dit publikum.

Lave et tekst-resume af din præsentation
Lav ikke præsentationer, som tilhørerne kan læse op af. Dine slides skal supplere dit indlæg, ikke erstatte det. Lav i stedet et tekst-resume af dine pointer, som du kan sende pr mail til deltagerne bagefter, hvis de beder om præsentationen.

få nyheder fra sessions

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag rådgivende information indenfor
møderumskultur samt inspirerende historier og cases.

  få nyheder fra
  sessions

  Indsæt venligst Navn
  Indsæt venligst E-mail
  Tak for din tilmelding.
  Du vil nu modtage
  nyhedsbreve fra sessions.

  bliv ringet op

  Indsæt venligst Navn
  Indsæt venligst Telefonnummer