fbpx

Professionelle videomøder på kontoret

Corona-virusset har for alvor sat gang i videomøder over Teams, Skype, Zoom, Hangouts og så videre. Og der er ingen tvivl om, at videomøder vil erstatte mange fysiske møder i fremtiden – både af hensyn til sikkerhed, men også af økonomiske hensyn, for der er masser af rejsetid og penge at spare på at mødes på afstand.

Men der er også udfordringer ved videomøder, som skal løses, hvis de for alvor skal erstatte den personlige kontakt i den virkelige verden. Her kommer nogle bud på, hvordan det kan ske.

Videomøder i naturlig størrelse og kvalitet
De gode tider med hjemmekontor og bukseløse møder lakker mod enden, og vi skal så småt tilbage på kontorerne til sjove kolleger, maskinkaffe og fælles møderum.

Men er der nogen der har gjort sig den ulejlighed at udstyre møderummene og tilpasse dem til den nye online-virkelighed? Er der tænkt i gode totalløsninger, som ikke bare får jer til at fremstå godt udadtil, men også giver lette og problemfrie møder på tværs af organisationen?

Ny undersøgelse viser stort uforløst potentiale
Ifølge vores dugfriske undersøgelse af dansk mødekultur med over 1.600 respondenter, oplever helt op mod 40% af både offentligt og privat ansatte, at teknikken ikke spiller i mødelokalerne. Der er med andre ord, et stort uforløst potentiale, som kun er blevet større med de nye behov for flere online-møder.

Når vi holder møder med flere deltagere, stiller det anderledes krav til os alle sammen, men ikke mindst til teknikken. I modsætning til på hjemmekontoret skal vi tænke over:

 1. Stor skærm, så vi kan bevare den vigtige nonverbale kommunikation og se hinanden i øjnene.

2. God mikrofon og højtalere, så alle pointerne og nuancerne i tonelejet kommer med!

3. Professionelt indrettede lokaler med korrekt belysning og ergonomi, så mødedeltagerne kan holde fokus.

Se sessions løsninger

 

Dårlige møderum kan ødelægge selv det bedste oplæg
En stor og væsentlig del af vores daglige kommunikation er nonverbal. Hver dag reagerer vi på tusindvis af nonverbale tegn i de samtaler vi har. Det betyder, at det vi siger, uddybes og underbygges af vores mimik, kropssprog og toneleje – hvis ellers vi kan se og høre alle de vigtige detaljer.

Møder uden en skærm – eller på en lille skærm – kan resultere i, at en række af disse nonverbale budskaber simpelthen ikke bliver overleveret og at intonation, kontekst, følelser, indhold, struktur, humør med mere ikke kommer klart og tydeligt igennem. Det er det mange oplever som et dårligt møde, med misforståelser og forkerte antagelser.

I det gode møderum får du kropssprog og alle toner med
Med et ordentligt gearet møderum, med en stor skærm i god kvalitet og med klar og tydelig lyd, har vi de bedste forudsætninger for at den nonverbale kommunikation og vores budskaber kommer igennem og er dermed sikret en høj mødekvalitet og et bedre udbytte.

Vil du vide mere om hvor stor skærmen skal være i dit mødelokale så læs mere her eller læs mere om sessions kvalitetshøjtalere og mikrofon her.

Tag fat i os hvis du har brug for sparring
Har du har brug for sparring til at skabe fremtidens online mødekultur hos jer, så tag fat i en af sessions møderumseksperter og få gratis gode råd. Træd ind i fremtidens mødekultur med sessions!

kontakt sessions

få nyheder fra
sessions

Indsæt venligst Navn
Indsæt venligst E-mail
Tak for din tilmelding.
Du vil nu modtage
nyhedsbreve fra sessions.

bliv ringet op

Indsæt venligst Navn
Indsæt venligst Telefonnummer