fbpx

gode lysforhold giver bedre møder

Lysforholdene i lokalet kan have stor indflydelse på et møde. Dårlige lysforhold kan medføre træthed og hovedpine og kan nedsætte produktiviteten i mødet. Godt lys gør det nemmere for deltagerne at koncentrere sig og kommunikere indbyrdes.

Naturligt lys er bedst
Naturlig belysning er som udgangspunkt den bedste form for arbejdsbelysning. Så mødelokalet bør indrettes så man bedst muligt udnytter det naturlige lys. Pas dog på med direkte sollys, som oftest er for lysstærkt til at være komfortabelt. Rummet skal indrettes med en jævn lysfordeling, som sikrer et behageligt miljø, som ikke stresser øjet. Det betyder rigeligt med lys på mødebordet til notater, cirka 300-500 lux, og et storskærmsbillede som ikke er mere end 3 gange så lysstærkt som notatpapiret på bordet.

Hvilken slags lys?
Lyset i lokalet skal oplyse mødelokalet på en behagelig måde. Hvis det gøres forkert, kan lyset i rummet blive for kraftigt. Sol gennem vinduer eller dårligt afskærmede lyskilder, kan give refleksioner f.eks. i bærbare computere eller på lokalets storskærm. Er der for meget lys tilpasser øjet sig en høj lysintensitet, mens det, der skal ses, har en an- den lysstyrke (typisk lav styrke). Derfor vil det være vanskeligt eller endda umuligt at se,
hvad der skal ses, hvis forskellen er for stor. Design derfor lyset i rummet, så lysintensiteten er jævn og god at arbejde i.

Gå på opdagelse i sessions

 

Belysning og skærme
Selvfølgelig påvirker belysningen i dit mødelokale billedet på din skærm. Derfor er det vigtigt at vælge en skærm med høj kontrast og lysstyrke eller en projektor og et projektorlærred hvor sidst- nævnte kan afvise det lys i rummet der interfererer med billedet. Det er kombinationen af den rette projektor og det avancerede lærred, der skaber et godt kontrastfyldt billede. Når det er valgt, er du sikret at skærmen altid giver det bedst mulige resultat, selv i et lyst, solrigt mødelokale med masser af vinduer.

guide til den perfekte mødeoplevelse

Vi har stillet spørgsmålet – hvordan ser det perfekte mødelokale ud – til os selv og til market intelligence virksomheden Lindberg International som har spurgt og fået svar fra mere end 500 mødeafviklere- og deltagere i England, Tyskland og Danmark. På baggrund af undersøgelsen har vi udviklet en guide til den perfekte mødeoplevelse.

Hent guide her

få nyheder fra sessions

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag rådgivende information indenfor
møderumskultur samt inspirerende historier og cases.

  få nyheder fra
  sessions

  Indsæt venligst Navn
  Indsæt venligst E-mail
  Tak for din tilmelding.
  Du vil nu modtage
  nyhedsbreve fra sessions.

  bliv ringet op

  Indsæt venligst Navn
  Indsæt venligst Telefonnummer