fbpx

fremtidens arbejdspladser kræver ny mødekultur – 3 steder I kan tage fat i dag

Fremtidens fleksible og mobile arbejdspladser kræver mere interaktion end nogensinde før, i form af webmøder, huddle spaces og interaktive møderum med lyd og billeder i naturlig kvalitet.

Men der er også behov for en mere effektiv og lyttende mødekultur. En ny undersøgelse blandt 1.600 medarbejdere i danske virksomheder organisationer viser, at vi generelt lytter for lidt og snakker for meget, når vi holder møder.

sessions giver dig her 3 gode råd til hvordan I kan forbedre mødekulturen i jeres organisation.

1. Lyt mere, tal mindre
I undersøgelsen fortæller 57% at de altid eller ofte oplever mødedeltagere, der har en mening om alt, mens 45% altid eller ofte er til møder med personer, der elsker at høre sig selv snakke. Kun hver 10. person i undersøgelsen kunne ikke genkende disse mødetyper.

”Mødekulturen i danske virksomheder og organisationer er generelt afslappet og demokratisk, så alle kan komme med input. Bagsiden af medaljen er, at nogle mødedeltagere måske taler mere end de lytter”, siger Jonas Nilsson fra sessions, som er specialist i møderum.

2. Lav en klar agenda og udpeg en mødeleder
Undersøgelsen viser også, at mange møder afvikles uden klar agenda og uden en egentlig mødeleder. Næsten hver 3. oplever at der sjældent eller kun nogle gange er en mødeleder. I private virksomheder er tallet 40%, mens det kun er 22% i offentlige organisationer.

Den afslappede mødekultur betyder også, at mange oplever, at en mødedeltager hijacker mødet og overtager dagsordenen. 29% oplever at det altid eller ofte sker, mens kun 24% aldrig oplever det. Med en klar agenda og en god mødeleder der kan holde fokus for mødet, er der altså plads til forbedringer.

Se fremtidens møderum

 

3. Afslappede møder gavner innovationen, men udpeg en referent og følg op på de gode idéer
Møder i danske organisationer er for det meste uformelle og afslappede. Vi har en to-vejskultur, der er præget af åbenhed og interaktion. Det kan absolut have sine fordele, men også store ulemper i form af lange, ineffektive møder”, siger Bastian Overgaard, der underviser i mødekultur.

Prisen for den åbne mødestil er dog, at mange møder foregår uden konklusioner og opfølgning. Især i private virksomheder, hvor kun 33% giver udtryk for at beslutninger næsten altid skrives i referat og føres ud i livet. Hvordan understøtter I en god mødekultur på din arbejdsplads?

Tal med en af sessions møderums-eksperter i dag og få gode råd til at understøtte en produktiv og innovativ tilgang til møder – til gavn for både dig og dine kollegaer.

kontakt sessions

få nyheder fra
sessions

Indsæt venligst Navn
Indsæt venligst E-mail
Tak for din tilmelding.
Du vil nu modtage
nyhedsbreve fra sessions.

bliv ringet op

Indsæt venligst Navn
Indsæt venligst Telefonnummer