fbpx

hvad er billedkvalitet i et møderum?

Et skærmbilledes oplevede kvalitet er en funktion af mange forskellige parametre. De tre vigtigste er kontrast, lysstyrke og størrelse.

Kontrast
Det første, du skal sikre dig, er at skærmen er en højkontrastskærm. Et billedes kontrast er forholdet mellem lysstyrken ved hhv. hvid og sort og er det som resulterer i hvor mange detaljer man kan se i billedet og hvor kulørte farver gengives. I et mødelokale skal man have en kontrast på 15:1.

Det kan du opnå med en LED/LCD fladskærm eller en optisk projektionsskærm. Alle sessions løsninger overholder den internationale standard ANSI/InfoComm 3M-2011. Vær opmærksom på, at traditionelle projektionsløsninger med et hvidt lærred, sjældent lever op til disse krav.

Lysstyrke
Det er vigtigt at kunne bevare fokus og ikke miste koncentrationen, selvom man sidder mange timer foran skærmen. Det er derfor særdeles vigtigt at lysstyrken i billedet man ser på, er behageligt afstemt med omgivelserne, så øjnene ikke har behov for hele tiden at arbejde med at justere iris til forskellige lysstyrker. Reglen er at skærmen ikke må være mere end 3 gange så lysstærk som et stykke hvidt papir på bordet.

Alle sessions-løsninger er dimensioneret, så man under normale lysforhold med op til 400 lux i lokalet, hverken har et for lysstærkt- eller for lyssvagt billede.

Gå på opdagelse i sessions her

 

Skærmstørrelse
Den ideelle størrelse på en skærm afhænger af mødelokalets størrelse og afstanden til deltagerne. Målet er at alle deltagere får den bedst mulige oplevelse – med god ergonomi og mulighed for alle at se alle detaljer.

Den optimale betragtningsafstand afhænger af flere faktorer, specielt den anvendte tekststørrelse, men som tommelfingerregel er den optimale betragtningsafstand cirka 3 gange billedhøjden. Afstanden bør ikke være under 1,7 gange billedhøjden og ikke være over 6 gange billedhøjden.

Anbefalingerne er baseret på omfattende videnskabelig baggrund og beskrevet i standarden ANSI/INFOCOMM V202.01:2016 ”Display Image Size for 2D Content in Audiovisual Systems”.

Find den rette skærmstørrelse

få nyheder fra sessions

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag rådgivende information indenfor
møderumskultur samt inspirerende historier og cases.

  få nyheder fra
  sessions

  Indsæt venligst Navn
  Indsæt venligst E-mail
  Tak for din tilmelding.
  Du vil nu modtage
  nyhedsbreve fra sessions.

  bliv ringet op

  Indsæt venligst Navn
  Indsæt venligst Telefonnummer