fbpx

åben mødekultur kan give plads til nytænkning og innovation

Der er plads til spontane input og nye ideer, når danske virksomheder holder møder. Det kan være en af grundene til, at vi er gode til at tilpasse os til ny teknologi og en foranderlig omverden, mener Bastian Overgaard, der underviser i mødekultur.

Nye ideer trives på de danske arbejdspladser
En ny undersøgelse blandt 1.600 medarbejdere i danske organisationer viser at udvikling og nytænkning, er en integreret del af mødekultur i både private og offentlige virksomheder. 79% af deltagerne i undersøgelsen svarer, at mødedeltagere ofte kan komme med input og deltage i diskussioner på møder. Og hele 85% oplever at der ofte eller nogle gange opstår nye ideer på møderne.

Tryghed skaber innovation
Tallene kan være udtryk for de relativt flade hierarkiske strukturer, der kendetegner mange danske arbejdspladser og giver plads til innovation. Når medarbejdere føler sig trygge ved ledelsen og hinanden, er det lettere at komme med nye idéer og byde ind med holdninger eller spørgsmål, som kan gavne resten af organisationen eller belyse en bestemt problemstilling, som ellers var blevet overset.

Afslappet mødekultur kan også være uproduktiv
I undersøgelsen, der er gennemført af sessions, oplever 42% af deltagerne at der ofte er plads til at diskutere emner, selvom de ikke var på agendaen. Med 51% er tallet noget højere i den private sektor, hvor mange virksomheder også holder møder uden faste agendaer og dermed skaber rum for spontane diskussioner.

Se det perfekte møderum

 

Opskriften på en god mødekultur
Prisen for den åbne mødestil er dog, at mange møder foregår uden konklusioner og opfølgning. Især i private virksomheder, hvor kun 33% giver udtryk for at beslutninger næsten altid skrives i referat og føres ud i livet.

”Møder i danske organisationer er for det meste uformelle og afslappede. Vi har en to-vejskultur, der er præget af åbenhed og interaktion”, siger Bastian Overgaard og fortsætter, ”Det kan absolut have sine fordele, men også store ulemper i form af lange, ineffektive møder.”.

Hvordan understøtter I en god mødekultur på din arbejdsplads? Tal med en af sessions møderums-eksperter i dag og få gode råd til at understøtte en produktiv og innovativ tilgang til møder – til gavn for både dig og dine kollegaer.

kontakt sessions

få nyheder fra
sessions

Indsæt venligst Navn
Indsæt venligst E-mail
Tak for din tilmelding.
Du vil nu modtage
nyhedsbreve fra sessions.

bliv ringet op

Indsæt venligst Navn
Indsæt venligst Telefonnummer